Valentino Rossi – intervju nakon prve utrke

Valentino Rossi je odradio intervju nakon prve utrke i odgovorio na neka pitanja novinara. Dva su bila istaknuta a to je pitanje njegovog slabijeg rezultata na utrci ( usprkos 4. startnoj poziciji ) te odnosu ostalih vozača jednog naspram drugog za vrijeme utrka. Povod drugog pitanja je bio kontakt između Rossija i Bindera za vrijeme prve utrke u Qatru.

” Poneki vozači ne misle na druge, Brad Binder je jedan primjer takvog vozača. Možda je respekt jedan prejak izraz, ali u prijašnje vrijeme se pokušalo izbjegavati veče kontakte, respektiralo se protivnike više. Mnogi vozači danas respektiraju kolege ali postoje i oni poput Bindera koje ne interesiraju drugi. S takvim tipom vozača moraš biti posebno oprezan, ne zatvarati ulaz u zavoj jer če oni popustiti kočnice samo da te izguraju sa staze. Oni misle samo na svoju utrku, bez poštovanja prema drugima…”- čvrst je u izjavama bio Rossi. Mi bi dodali da je možda on sada u malo drugačijoj situaciji u kojoj mladi lavovi proganjaju njega za razliku od vremena kada je on bio u toj poziciji, no vjerovati ćemo na riječ jednom od največih vozača ikada.

Upitan kako bi se trebali rješavati ti problemi talijan je rekao da sada ima kamera na sve strane i opcija “licem u lice“ više nije preporučljiva:
“Kako da se riješi ta situacija danas? Rješenje licem u lice? Vremena su sad drugačija…“

Svi su svjesni da je Rossi kao i njegov kolega Morbidelli bio nezadovoljan rezultatom utrke ( 12. mjesto ), pogotovo kad se uzme u obzir da se kvalificirao kao četvrti uz krug brži od dotadašnjeg rekorda staze.

Stara boljka Yamahe na koju se tužio ponovo je tu, stražnja guma se potroši prebrzo i več nakon nekoliko krugova Rossi tvrdi da je proklizavanje toliko da se ritam jednostavno mora spustiti.

Na pitanje koliko on i Morbidelli mogu profitirati od telemetrije vozača tvorničkog tima Yamahe devetorostruki prvak svijeta je izjavio:

“Moram pokušati biti brži ovaj tjedan – potvrđuje Rossi – budući da u utrci nisam bio brz koliko sam očekivao. Morbidelli i ja imamo nekoliko podataka s telemetrije za proučiti, prije svega kako da produžimo vijek trajanja stražnje gume. Vinales ima drugačije postavke od mojih i nekoliko drugačijih komponenti u pogledu elektronike, tako da je teško napraviti usporedbu. Problem potrošnje stražnje gume imao je i Quartararo ali je ipak uspio doći do petog mjesta na utrci, dok sam ja počeo imati problema več u šestom, sedmom krugu. Na vikendu koji dolazi probati ću krenuti drugim putem u pogledu postavki motocikla. Yamaha je donijela novu šasiju koja bi nam trebala pomoći a tu je i nova aerodinamika koja za cilj ima povećanja maksimalne brzine, ali razlika u odnosu na ducati je još velika. Moja M1 je bolja od prošlosezonske ali trebati če vremena da shvatim koliko je zapravo bolja i gdje joj je limit.”

Dakle vozače SRT Petronas Yamaha tima očekuje mnogo posla u vikendu koji je pred nama ukoliko žele rezultate s kvalifikacija pretvoriti u dobre plasmane na utrci.

Leave a Comment

Scroll to Top