Akrapović slavi 30 godina postojanja

Igor Akrapović, vozač motociklističkih utrka i zaljubljenik u tunning, 1991. godine je iz ljubavi prema razvoju i tehnologiji otvorio tvrtku za vrhunske ispušne sisteme koja je sada poznata u cijelome svijetu.

Ove godine tvrtka Akrapović slavi 30 godina postojanja.  A upravo je želja za razvojem i poboljšanjem performansi trkačih motocikala koje je tada vozio ponukala Igora da otvori tvrtku koja je sada svoje mjesto nakon motciklističke našla i u auto industriji.

Akrapović Durability Dyno robot

Nakon 30 godina, tvrtka sada posjeduje dvije proizvodne lokacije u Sloveniji i preko 1300 zaposlenika. Centralno sjedište nalazi se u Ivančana Gorici i posjeduje jedan probni stol na kojem robot vozi motocikl, jedan metalurški laboratorij, unutrašnju ljevaonicu titanijuma i trkači centar.

U velikom produktivnom centru u Črnomelju nalazi se kompletna proizvodnja, od početnih cijevi do finalnih montaža.

Akrapović moto ispušni sistemi

Među najvažnijim karakteristikama koje su oduvijek krasile priču o Akrapoviću je predanost skupocjenom investiranju u razvoj proizvoda i njihovoj tehnologiji, karakteristike koje su uvijek bile cijenjene u vrhunskom moto sportu i kojima se ova tvrtka zbog tog razloga odmah i priključila u suradnji.

Prvu pobjedu u svjetskom prvenstvu ostvarili su 1997. godine (WSBK Kawasaki tim, vozač Akira Yanagawa) a prvu svjetsku titulu 2000. godine sa Castrol Honda timom i vozačem Colinom Edwardsom.

Akrapović auto ispušni sistemi

Igor Akrapović je rekao:

“U početku sam tunirao druge motocikle i s novcima koje sam zarađivao sam vozio svoje utrke. Bio sam zainteresiran za tunning skoro koliko i za utrke i tako je za mene bilo normalno kupiti jednu mašinu za savijanje cijevi. I tako je sve započelo. Vrlo sam ponosan kada se osvrnem na proteklih 30 godina i razvoj koji smo ostvarili, pogotovo na trkači segment, budući da je on najteži test za bilo koji proizvod.” 

Sretan rođendan – CRO-MOTO tim!

 

Leave a Comment

Scroll to Top