Alex Rins: Nisam napravio ništa krivo

Alex Rins, vozač Ecstar Suzuki tima, jedini je na nedjeljnoj utrci u Portimau bio ozbiljna prijetnja vodećem Fabiu Quartararu i samo je on mogao parirati njegovom ritmu. Španjolac je, nažalost, pao pred sam kraj utrke i prepustio francuzu da bez problema dođe do svoje druge pobjede u sezoni 2021.

Fabio Quartararo je loše startao te je sa prve pozicije pao na šestu. Utrku je poveo Johann Zarco kojega je Rins uspio pretjeći u 4. krugu te je vodio sve do 9. kada je vodstvo preuzeo Quartararo. No Rins je ostao zaljepljen za stražnju Quartararovu gumu i u 18. krugu je napravio novi rekord staze, a do tada su njih dvojica već stekli zavidnu prednost nad ostatkom vozača.

Alex Rins je bio “zalijepljen” za Quartarara

No svaka šansa za pobjedu, ili gotovo sigurno mjesto na postolju, propala je kada je Rins izgubio prednji kotač svog GSX-RR Suzukija u zavoju broj 5.

Pročitajmo što Alex Rins kaže o svemu:

“Vrlo sam zadovoljan budući da sam dosta napredovao u odnosu na prošlu godinu kada sam ovdje završio tek na 15. mjestu. Ali na kraju nismo uspjeli iskoristiti to i doći do nagrade budući da sam pao.

Vozio sam na limitu, Fabio je bio zaista brz, ali osjećao sam da sam na dobrom limitu i da niti u jednom trenutku ne prelazim taj limit. Ponekad, kad ste na limitu, motocikl se trese i klizi kroz sve zavoje i ti nemožeš ni disati od borbe s njim. Ali ovoga puta sam vozio vrlo dobro. Vozio sam na limitu ali relaksirano. Vrlo dobro sam kontrolirao proklizavanje kotača i potrošnju gume.

Velika je to šteta, budući da smo analizirali pad i nisam napravio ništa krivo u tom zavoju. Ista točka kočenja, isti pritisak na polugu prednje kočnice…Ali ponekad se to tako dogodi.

“Nisam napravio ništa krivo u tom zavoju”

Gledao sam Warm up trening Moto3 klase i vidio dosta pijeska po stazi, izgledalo je kao da smo ponovo u Qatru. Ali staza se očistila i idealna linija je bila dobra. Razgovarao sam i sa Valentinom Rossijem kojemu se dogodilo isto kao i meni, sve je napravio kao u krugovima prije ali opet je pao.

Ne želim reći da je problem u Michelinovim giumama, jer sam imao dobar ritam prije, kao uostalom i Quartararo, ali izgleda da staza danas nije bila na 100%. Ostvariti pobjedu danas bi sigurno bilo teško, ali izgubili smo važnih 20 bodova.”

Da, zanimljivo je čitati izjave top vozača i to odmah nakon utrke, dok su im emocije još jake i najiskrenije progovaraju o svojim doživljajima. Zamislite kada vam se desi ovakav pad i kada nakon analiza ustanovite da ste sve jednako napravili ali ste isto završili na podu. Koliko snažan karakter moraju imati ti momci da i nakon toga opet ove zvjeri, od preko 250 KS, tjeraju do krajnjih granica.

Big Respect!

Leave a Comment

Scroll to Top