BMW CE 04 konačno predstavljen

Evo dugo očekivanog i originalnog električnog skutera BMW-a predodređenog za istraživanje novog poglavlja za ovu Bavarsku tvrtku. Vrhunski dizajn i rješenja za proizvod koji gleda na mobilnu budućnost.

Kao što smo i pretpostavljali, novi BMW CE 04 sada je stvarnost! Bavarska kuća uklonila je svu tajnu o novom 100% električnom skuteru koji već dugo budi znatiželju za svoj dizajn i visoku razinu povezanosti.

Nakon prototipa Concept Link iz 2017. i Definicije CE 04 iz 2020., ovo je konačna verzija koju ćemo uskoro vidjeti na ulicama naših gradova. Ako se izgled ne razlikuje od prošlog prototipa, njegove stvarne tehničke vještine do sada su ostale nejasne a mi ih napokon možemo zajedno upoznati.

Krenimo prvo s agregatom. Radi se o trajnom magnetu s vodenim hlađenjem, rješenje koje će zasigurno koristiti performansama. Izbor su dvije snage: 31 kW (42 KS), koja nudi start od 0 – 50 km / h za samo 2,6 sekundi ili ograničena na 23 kW (31 KS) za vožnju s A1 dozvolom. Za obje verzije maksimalna brzina iznosi 120 km / h, ali razlika, kao što ćemo vidjeti kasnije, jest autonomija.

Posebnost koju ne treba podcijeniti je i pozicioniranje agregata: on je centralno postavljen u okvir, a prijenos na kotač odvija se preko remena, dobro integriranog u dugu oscilirajuću mono stražnju vilicu. Geometrije nam daju nagovještavanje dobrih dinamičkih kvaliteta.

Govoreći o okviru, riječ je o cjevastoj čeličnoj konstrukciji. Sprijeda se nalazi vilica s nosačima od 35 mm koji su praktički skriveni od pogleda samim dizajnom prednje osovine, dok straga djeluje podesivi monoamortizer. Gume su 120/70 67H i 160/60 56H, na 15-inčnim kotačima.

Ali što se tiče električne energije, znamo da je ključni element baterija. Na BMW CE 04 nalazimo je u vrlo niskom i središnjem položaju upravo za smanjenje masa i poboljšanje užitka u vožnji. Očito se radi o litij-ionskoj bateriji i koristi iste ćelije kao i novi BMW iX, pokazujući prijenos znanja između auto-moto odjela njemačke marke. Kapacitet je 60,6 Ah (8,9 kWh) za domet od 130 km u standardnoj verziji i 100 u onom za A1 vozačku dozvolu.

Punjenje se može izvršiti kako u uobičajenoj kućnoj utičnici, tako i na zidnim kutijama ili stupovima putem ugrađenog uređaja snage 2,3 kW s vremenom od 4 sata i 20 minuta od 0 do 100%. Na podužem popisu opcija, međutim, nalazimo brzi punjač od 6,9 kW koji značajno smanjuje vrijeme, dovodeći ga do 1 sata i 40 minuta, opet za 0 – 100%, ali samo 45  minuta ako – kao što se u većini slučajeva dogodi – prođe od 20 do 80%.

Oprema je očito na najvišim razinama. Prvi element koji upada u oči zasigurno je veliki TFT zaslon od 10,25 inča koji također integrira navigaciju. Zatim nalazimo potpuno LED osvjetljenje s mogućnošću odabira opcionalnih prednjih svjetala i funkcije” Dobrodošli “i” Zbogom “.

Prepoznatljivi elementi BMW-a CE 04 zasigurno su “plutajuće” sjedalo, koje se može pomicati kako bi vozač mogao prilagoditi svoj položaj, i pretinac za kacigu sa strane.

Cijena i dostupnost novog BMW-a CE 04 još nisu objavljeni, no neće se puno čekati da ga se može vidjeti, isprobati i prilagoditi po svojoj želji odabirom iz velikog kataloga namjenskih opcija.

Leave a Comment

Scroll to Top