BMW – novosti za 2022

Kod BMW-a, kao i kod svih ostalih proizvođača, modelna je godina 2022. pred vratima a Bavarci koriste promjenu programa za razne mjere održavanja modela. Inačice iz 2022. mogu se naručiti od kolovoza 2021.

No, idemo na promjene detaljno.

Izdanje “40 Years GS” više nije dostupno za BMW G 310 GS, već je u novi asortiman dodan novi stil Triple Black u Cosmic Black stilu. Novost za sestrinski model, BMW G 310 R, je stil Passion u kyanite plavoj metalik boji s kotačima u crvenoj boji. Polarno bijela boja više nije dostupna. Inačica u boji Cosmicblack 2 sada dolazi s držačem za mape i maskom za svjetlo u crnoj boji.

Boxer modeli su također modificirani. Za BMW R nineT Scrambler, opcionalne terenske gume sada su dostupne u cjeniku uz dodatnu naknadu od 50 eura. R nineT kao Urban GS mora proći bez izdanja “40 godina GS”, ali dobiva novu varijantu boje Imperial Blue metalik kao i opcijske terenske gume.

R 18 / Classic, koji je predstavljen tek prošle godine, također se osvježava. Izmijenjeni držač malog kućišta sada omogućuje vožnju R 18 Classic bez uklanjanja držača. S početkom druge model godine, prvo izdanje će se naravno ukinuti.

R 18 se sada može naručiti u varijantama boja crvena metalik, manhattanska metalik mat i opcija 719 Galaxy Dust metalik / Titanium silver 2 metalik. Potonji je povezan s crnim pogonom s pomoćnim sredstvom za vožnju unatrag. S druge strane, opcija kromiranog dizajna može se slobodno odabrati za sve varijante boja.

Za Black Storm metalik i Mars crvenu metalik, linije se mogu slobodno birati. Opcija 719 Aero dizajn paket je novi dodatak asortimanu.

BMW nadograđuje najprodavaniji model R 1250 GS za model 2022. godine s držačem za aluminijsko kućišta s nosačem za prtljagu od nehrđajućeg čelika kao dio turističkog paketa.

R 1250 RT dolazi s novim Triple Black stilom u Black Storm metalik 2 boji, ali se mora odreći Elegance stila u Manhattanu metalik. Ažuriranje softvera donosi nove funkcije vozaču. Omiljeni gumb se sada može slobodno dodijeliti, a jednostavnost upotrebe i prikaza instrument table je dodatno poboljšana (upotreba od 1. listopada 2021.).

Za R 1250 RS, BMW predstavlja novi Style Sport u svijetlo bijeloj boji s crvenim okvirom. Metalik varijanta Austin Yellow, međutim, više nije dostupna.

Facelift na BMW-u S 1000 RR opsežan je. Style Passion u mineralno sivoj metalik boji je nov. Komplet šasije M s okretnom stražnjom vilicom i stražnjim poklopcm sjedala sada je standardni dio za sportaše.

Dinamični paket proširen je tako da uključuje profesionalne načine vožnje, DDC, tempomat i grijane gripove. Sportski paket je otkazan, M karbonski kotači i M kovani kotači sada se mogu naručiti i kao posebna oprema u bilo kojoj drugoj boji, trkaći paket uključuje M izdržljivi lanac i sportski prigušivač zvuka ili, alternativno, ispušni sustav M titan.

Paket glodanih dijelova proširen je, a paket M reorganiziran. Uz to, svi se paketi sada mogu kombinirati jedni s drugima bez izuzetaka.

Vijesti i za BMW S 1000 XR. Dolazi u novom trostrukom crnom stilu u Black Storm metalik 2 i novim bojama Racing red 2 i svijetlo bijeloj/M Motorsport.

Ledeno sivi, Racing crveno/bijeli aluminijski mat i svijetlo bijeli/Racing plavi metalik/Racing crveni (Style Sport) su izostavljeni. M paket se može naručiti samo zajedno s kombinacijom boja Svijetlo bijela/M Motorsport.

BMW F 850 ​​GS Adventure također dobiva novi stil Triple Black i Black Storm metalik 2, ali sada uključujući i dvostruko sjedalo. Novost je i svijetlo bijela boja. Izdanje “40 godina GS” u metalik boji Black Storm i ledeno siva boja ukinut će se za modelnu godinu 2022. godine.

Tu su i svježe boje za F 900 R. Nove boje su Ekskluzivni stil u metalik boji Bluestone i Sport stil u svijetlo bijeloj/Racing plava metalik/Racing crvena, uključujući spojler motora. Pokrivač sjedala više nije dostupan, kao ni boje San Marino plava metalik i Style Sport u srebrnoj metalik Hockenheim / Racing crvenoj boji.

Sestrinski model F 900 XR nastupiti će 2022. godine u novom stilu Triple Black u Black Storm metalik boji, uključujući zaštitu ruku, ali morat će bez Ekskluzivnog stila u metalik Galvanic Gold.

 

Leave a Comment

Scroll to Top