BMW R 18 Transcontinental konfigurator – za svakoga (s novcima) po nešto

BMW-ovi konfiguratori za motocikle polako postaju dio osnove prodaje njihovih motocikala a putem njih možete prilikom kupovine dodatno opremiti svoj motocikl – KLIKNI ME ZA DETALJE.

No to ne znači da je ovaj sistem narudžbe jeftin pa tako svatko tko naruči novi R 18 Transcontinental od BMW -a, sa svime što dopunska lista može ponuditi, lako može probiti konačnu cijenu od 40.000 eura.

Evo jednog primjera – BMW R 18 Transcontinental:

Osnovna cijena motocikla: 23.300 eura – Konačna cijena: 42.559,42 eura.

Ako u konfiguratoru BMW Motorrad podebljate već dobro napunjeni R 18 Transcontinental, premašiti ćete početnu cijenu za šarmantnih 55 posto. No, tada je uključeno sve što trgovina dodatne opreme iz BMW -a nudi i – što je još upečatljivije – dopušta u kombinaciji.

Galaxy Dust Metallic/Titanium Silver Metallic – 2.380 Eura

Udobnost i dizajn su uvijek na prvome mjestu svima koji vole Supertourere. Po pitanju dizajna BMW R 18 najbolje funkcionira s Opcijom 719 u boji Galaxy Dust Metallic/Titanium Silver Metallic. Zvuči skupo a u stvarnosti to i jest budući da vas ova boja košta 2.380 eura.

Kad ste bili student, za taj novac ste mogli nabaviti cijeli motocikl i mjesečnu zalihu piva.

Nadalje, za dobar ugođaj u vožnji a i na obližnjem parkingu 1.200 eura je razuman ulog za jedan veliki Marshall zvučnik koji itekako ide uz ovu klasu motocikla, a uz to 980 eura za pomoć pri vožnji unatrag nikada ne može naštetiti.

Također će vas dodatni alarmni sustav koštati 240 eura, kontrola tlaka u gumama dodatnih 230 eura a pomoć pri pokretanju na uzbrdici još 100 eura. Centralno zaključavanje svih kofera košta 255,01 eura a svjetlo Headlight Pro s pomoći u zavojima dođe daljnjih 489,99.

Nakon tehničkih nadogradnji i finog lakiranja, dodatnih 8.249,42 eura može se utopiti u sve moguće izglede i raskoš – možete se kladiti u to. Kromirani kotači za 3.305 € su gornji cjenovni razred dok zaštitno staklo od 46 € spada u donji dio cjenika.

U međuvremenu, gotovo sve na BMW -u se može uljepšati i to u svakom cjenovnom razredu. Imate odabir brušenog aluminija za sve vrste dijelova motora ili nove poklopce za ekspanzijske spremnike na kočnici i spojci a za za set torbi s unutarnjim kućištem trebati ćete izdvojiti ukupno 438,97 eura .

Jedno je jasno: ovi dodatni dijelovi ne čine R 18 boljim motociklom već samo ljepšim i osobnijim.

Na pitanje dali vam brušeni poklopci glave motora po cijeni od 1.360 eura, ili veliki poklopac motora sprijeda po cijeni od 950 eura zaista trebaju odgovor znate samo vi.

I možda vaša bolja polovica koja vam u trenutcima dok čitate ovaj tekst upravo sprema brakorazvodnu parnicu…

 

Leave a Comment

Scroll to Top