BMW S 1000 R M-Paket 2021

Konkurencija je ove godine napravila korak naprijed po pitanju snage te se značajnije približila BMW S 1000 R-u po tom pitanju. No bavarski inženjeri se nisu zamarali tom činjenicom uvjereni da je 165 KS i 115 Nm okretnog momenta koje istiskuje pogonski agregat njihovog motocikla još uvijek dovoljno da konkurenciju drži tamo gdje im je mjesto – izad sebe.

Agregat je preuzet s modela S 1000 RR 2020 te je malo ublažena njegova snaga ali je zadržana na istom iznosu kao i kod prethodnog modela. Novi agregat donosi i ShiftCam varijabilnu regulaciju ventila kojem je cilj poboljšanje okretnog momenta i voznosti motocikla.

S istog modela preuzeta je i šasija te stražnja vilica a sve to rezultiralo je jednom velikom uštedom na težini, pa je tako novi model čak 7 kilograma lakši od svog prethodnika!

Kako bi se dobio bolji pritisak a samim time i osjećaj za prednji kotač, bmw je pomakao položaj upravljača 20 mm prema naprijed te podigao visinu vozačevog sjedala za 16 mm. Čak i uz te promjene, vozač/ica od 175 cm visine slobodno stoji na motociklu s obje noge komodno na podlozi.

M-Paket donosi i lakše kotače koji smanjuju težinu rotirajućih masa prilikom vožnje a ukupnu težinu motocikla spuštaju ispod 200 kilograma (194,2 kg sa svim tekućinama!). Ovaj model u standardnoj izvedbi donosi još i 6-inčni TFT displej, LED svjetla, Superbike ABS i TCS, Antiwheelie kontrolu, Launch kontrolu i Pit Limiter a kao nadoplatu možete naručiti poluaktivni ovjes.

Leave a Comment

Scroll to Top