CF Moto 1250 TR-G – kineski tourer sa KTM-ovim V2 agregatom

Ne, ovo nije BMW R 1200 RT, već CF Moto 1250 TR-G s 1.279 cm³ V2 agregatom iz KTM-a.

CF Moto 1250 TR-G pomalo liči na bavarski touring motocikl, ali dolazi s agregatom i tehnologijom iz Austrije. U svibnju 2020. predstavljen je kao novi policijski motocikl za kineske vlasti, a proizvodni model sada je dostupan na sajmu motocikala CIMA u Kini. Lansirati će se u prvoj polovici 2022. godine i zasad je namijenjen samo Kineskom tržištu.

CF Moto 1250 TR-G opremljen je pogonskim agregatom LC8 iz KTM -a, koji su Kinezi dalje razvili u jedan V2 od 1.279 cm³. To čini CF Moto najmoćnijim serijskim motociklom na kineskom tržištu do sada. I jednim od najskupljih: 99.800 juana cijena je za Kinu što bi uz sva davanja iznosilo nekih 14.250 Eura u Europi.

Za usporedbu: BMW R 1250 RT košta u osnovnoj konfiguraciji 19.400 eura.

Osim V2 agregata obujma 1.279 cm³, CF Moto 1250TR-G donosi još radijalno postavljene Brembo kočione čeljusti i raskošno dimenzionirani kokpit. Informacije kao što su tlak u gumama i postavke ovjesa prikazane su na 12,3-inčnom TFT ekranu.

Ovdje se također kontrolira navigacija, četiri načina vožnje i multimedijski sustav. Bluetooth funkcija, grijani rukohvati, grijana sjedala i električno podesivo vjetrobransko staklo upotpunjuju turistički paket.

Prethodni salonski motocikli bili su opskrbljeni poluaktivnim ovjesom tvrtke WP. No sada novi TR-G ima konvencionalni ovjes, sprijeda s Marzocchijevom vilicom te dopunjen Sachsovim amortizerom straga. Neobično za tako velikog tourera: ne pokreće ga kardansko vratilo, već lanac. Tu prodiru KTM-ovi geni.

KTM i CF Moto povezani su partnerstvom koje baš i ne primjećujemo u Europi jer se prije svega radi o prodaji KTM -a na azijskim tržištima i zajedničkoj proizvodnji u Kini. Nije rijetkost da dva proizvođača ne dijele samo prodajne mogućnosti, već i tehnički razvoj.

CF Moto 1250 TR -G V2 razvija 140 KS maksimalne snage i 121 Nm okretnog momenta što je dovoljno za najveći touring motocikl koji je kinesko tržište do sada vidjelo.

Leave a Comment

Scroll to Top