CRO-MOTO tim u školi kod Keca – 99 Racing school

Proteklog vikenda, dok su vozači cestovnih moto utrka vozili prvu rundu ovogodišnjeg prvenstva u Požegi, CRO-MOTO tim je posjetio 99 Racing School školu moto vožnje na Automotodromu Grobnik, koju vodi naš legendarni Krešimir Erdec – Kec.

Video sa treninga u školi vožnje – 99 Racing school:

 

Zadatak je bio jasan, naš najmlađi član Luka Vrdoljak priključiti će se prvom nivou škole na poligonu. Po dolasku na Grobnik javili smo se Kecu i on nas je uputio u zbivanja.

Prvo potpis molim

O Luki su brigu vodili instruktori škole Luca Tommasini i Mateo Franković koji su, bez ikakvog preuveličavanja, odradili izvrstan posao. Sve je započelo teoretskim uvodom u trening, pa prvim krugovima po popularnoj osmici na poligonu, uz konstantne instrukcije i rijetke pauze.

Vrijeme je bilo oblačno, kiša bi malo padala pa bi malo sunce izašlo i osušilo stazu. Imali smo sreću što smo bili jedini toga dana u školi, i to smo u potpunosti iskoristili.

Trening kreće sa teleskopima namještenim na motociklu na nagib od 20°, a dalje se ide ovisno o spremnosti i postignutom rezultatu vozača.

Sve se odvijalo uz budnu pažnju našeg instruktora

Naš Luka se iskazao kao izniman učenik te je njegov progres išao brzo: sa 20° prešao je na 25°, pa na 30°, pa odmah zatim i na 35°, dalje na 40° da bi završio na krajnjih 45° što je zadnja granica do koje nivo 1 ove škole ide.

Zadnji dio treninga je ukomponiranje nove tehnike vožnje sa izbacivanjem koljena i struganjem slidera o podlogu.

99 Racing school od nas dobiva sve pohvale i toplo je preporučamo svim vozačima: od početnika pa do profesionalnih vozača, budući da smo se uvjerili da se i na najvišem nivou ima što naučiti.

Jedno veliko hvala 99 Racing school i predbilježite nas odmah za Nivo 2.

 

 

Leave a Comment

Scroll to Top