EU zaustavlja tradicionalne agregate od 2035.?

Prenosimo vam jedan zanimljiv tekst o zabrani agregata s unutrašnjim izgaranjem več od 2035. godine, preuzet sa INMoto.it stranice:

Europska unija lansirala je svoj prijedlog: zaustaviti sve termičke motore do 2035. Šok za svijet na dva i četiri kotača, koji plaši više sektora i prisiljava ih da se prilagode.

Prijedlog govori o automobilima, ali način elektrifikacije uključuje sve sektore, uključujući dvokotače. Iako su neke marke spremne, druge čeka dug put.

EU već ima jasne ciljeve u borbi protiv zagađenja: smanjiti emisiju CO2 za 55% do 2030. i proširiti mrežu punjenja za električna vozila na 3,5 milijuna do 2030. Novi prijedlog rezultira rigidnijim rokovima, ali postoji i ono ” ali “. Prvi je da tekst govori o “automobilima”, pa ostaje sumnja da to ne utječe na motocikle i skutere. Nadalje, prodaja toplinskih motora zabranit će se od 2035. godine, a ne prometovanje postojećih vozila.

Čini se da je 2040. godina presudna za zelenu tranziciju. Od tog trenutka proizvođači više neće moći prodavati dizelska ili benzinska vozila. A motocikli? Teško je reći, sigurno je da će se i za nas promijeniti mnoge stvari …

“Postoje zemlje poput sjeverne Europe koje su postavile ograničenje za 2030. Druge za 2040. Uskoro ćemo odlučiti, ali rekao bih da je 2040. krajnji rok”. Prema riječima ministra za infrastrukturu i održivu mobilnost Enrica Giovanninija, tradicionalna mobilnost ima mrtvu točku. Točno 2040.

Govor se, naravno, odnosi na prometni svijet općenito, prvenstveno na automobile. No očito su i motocikli dio sektora mobilnosti. Što će se dogoditi s dva kotača kako se bliži kobni datum? Kako će se tržište pripremiti i kako će se nositi s prenamjenom vozila tijekom sljedećih 10-15 godina?

Pitanja su brojna jer je promjena navika u smislu mobilnosti dio mnogo šireg konteksta koji sve više uzima u obzir održivu budućnost planeta, s nula emisija. Problem stoga više nije električna mobilnost, već cijeli energetski lanac. Baterija (primijenjena na pokretljivost na dva ili četiri kotača) nije rješenje za sva zla ako se za njezinu izradu, recikliranje ili zbrinjavanje koristi količina energije koja nije proporcionalna. Težnja za održivom mobilnošću bit će duga i naporna, a prolazi od modernizacije infrastrukture za punjenje i proračuna građevinskih tvrtki koje će imati veliki problem u kalibriranju troškova i dobiti.

Analitičari iz velikih tvrtki pitaju se o ovoj budućnosti koja nije tako daleka (države poput Norveške ili Danske zaustaviti će benzin i dizel već 2030. godine). Analizirajući mobilnost sutrašnjice samo kritičnim i nemilosrdnim okom diktata “nulte emisije” riskira stvaranje nepovezanosti između tvrtki i kupaca, između proizvoda i krajnjeg korisnika. U ovoj analizi postoji filozofska komponenta, ona koja uzima u obzir razigrani i emocionalni aspekt predmeta (vozila) koji zasigurno mora poštivati ​​okoliš, ali koja s druge strane mora dati nešto odlučnije za kupnju , kao što Toyota, najveći svjetski proizvođač, želi istaknuti. Ovo razmatranje se posebno odnosi na motociklistički sektor gdje je kupnja gotovo uvijek usmjerena na zabavu i rezultat osjećaja, a ne na hladno i racionalno rasuđivanje.

Dakle, ovdje je izazov u izazovu koji se uglavnom odnosi na sektor dva kotača. Kako se nositi s promjenama koje su na pomolu? Kojim cestama ići? Kakav proizvod možete zamisliti za budućnost? Nije tajna da je svijet dvaju kotača u određenim aspektima u osnovi konzervativan. A infrastruktura ne pomaže jer je prema studiji ACEA (Europskog udruženja proizvođača) 70% punionica koncentrirano u samo tri zemlje…

Bit će to komplicirano razdoblje za razvoj sektora dvokotača; tvrtke, ili neke od njih, već rade na budućnosti. Ali percepcija je da ono što rade nije dovoljno. Nadolazeća promjena je epohalna. Potrebni su radikalni i hrabri izbori. Današnje ideje oblikovat će svijet sutrašnjice…

Preneseno sa INMoto.it – LINK NA TEKST

Leave a Comment

Scroll to Top