Harley-Davidson predstavlja LiveWire

Legendarni američki proizvođač cruiser motocikala Harley-Davidson lansira vlastiti brend za električne motocikle pod nazivom LiveWire. Prvi model pod novom oznakom trebao bi se na tržištu pojaviti već u srpnju.

Šef Harleyja Jochen Zeitz već je najavio osnovne poteze strategije: Električna mobilnost iz Milwaukeeja postat će tehnološki lider. Sljedeći korak: unajmiti stručnjake za električnu energiju koji su, između ostalog, postigli sjajne stvari u Fordu.  Posljednji korak je lansiranje marke LiveWire.

Prvi motocikl pod markom LiveWire trebao bi biti predstavljen na međunarodnom sajmu motocikala 9. srpnja u Irvineu u Kaliforniji. Za sada se još točno nezna kakav motocikl će biti predstavljen, a nagađa se da se radi o redizajniranom Harley-Davidson LiveWireu ili o potpuno novom modelu.

Tvrtka Harley-Davidson i dalje djeluje s istog mjesta kao i u doba kada je osnovana a to je Milwaukee, država Wisconsin. Sjedište tvrtke nalazi se na istom mjestu od 1913. godine, na aveniji Juneau, samo blok od stare kuće Davidson, u čijem je vrtu bila prva garaža za proizvodnju motocikala 1903. godine.

LiveWire namjerno neče biti proizvođen na ovom mjestu. Novom markom će se upravljati lokalno i virtualno putem dva sjedišta u Silicijskoj dolini i Milwaukeeju.

LiveWire ima sličan pristup razvoju tržišta: postojeća mreža zastupnika trebala bi se koristiti za predstavljanje nove marke u svom vlastitom izgledu i stilu, ali ne pod zastavom Bar & Shield-a, dopunjena vlastitim salonima na odabranim mjestima, neovisno o postojećim Harley-Davidson trgovinama.

Novi izvršni direktor Harleyja Jochen Zeitz vrlo je angažiran otkako je preuzeo vodstvo. Veliki rezovi, razumne prilagodbe, poznate ličnosti, novi proizvodi i konačno uspostava nove marke unutar te marke donijeli su Harley-Davidsonu više promjena u jednoj godini nego što je imao u posljednjih 120 godina ukupno.

Leave a Comment

Scroll to Top