Hit-Air RS-1 Racing Airbag prsluk

Podrazumijeva se da različite vrste vožnje zahtijevaju različite razine zaštite. Zasigurno se ulični vozači mogu izvući sa znatno lakšom zaštitnom opremom za razliku od, recimo, hardcore off-road i enduro vozača.

Što se tiče kružnih utrka ili opreme dizajnirane za uporabu na stazi, tehnologija se razvija brzim tempom, a tu korijene pronalaze mnoge inovacije u opremi usmjerene na ulicu.

Dobro trkačko odijelo prilično se razvilo u posljednjih nekoliko godina. Ovih dana trkačka odijela, poput nekih modela iz Alpinestarsa, kompatibilna su s vlasničkim sustavima zračnih jastuka koji se aktiviraju u trenutku u slučaju sudara. Povrh svega, razvoj znanosti o materijalima rezultirao je lakšim, udobnijim i još održivijim odijelima, poput odijela Near-X iz Andromede Moto.

Međutim, nisu sva trkačka odijela kompatibilna sa sustavima zračnih jastuka, a osim toga nisu svi sustavi zračnih jastuka projektirani za korištenje na stazi.

Tu je zgodan pionir tehnologije zračnih jastuka, najnoviji Hit-Air proizvod, prsluk RS-1. Dizajniran posebno za uporabu na stazi, RS-1 se lako može nositi preko bilo kojeg standardnog trkačkog odijela ili jakne.

Pričvršćuje se na motocikl preko privezišta, a aktivira se nakon što se remena odvoji u slučaju pada ili sudara. Ono što ovaj prsluk zračnih jastuka čini superiornijim na stazi su njegovi strateški postavljeni zaštitni elementi. RS-1 ima zaštitu za vrat, vratne kralješke, ramena te leđne i torakalne dijelove trupa.

Hit-Air prsluk zračnih jastuka aktivira se tradicionalnim kabelom koji se pričvršćuje na motocikl. Nakon što ga prereže, odmah napuhuje prsluk pomoću CO2 uloška od 60 ccm. Hit-Air tvrdi da će se prsluk potpuno napuhati u roku od 150 do 190 milisekundi, znatno prije nego što vaše tijelo udari o tlo u slučaju pada.

Dodatne zaštitne značajke, uključujući standardni štitnik za leđa, kao i prilagodljivost položaja zračnih jastuka pružaju još veću zaštitu, dok pojasevi od čička osiguravaju idealno prijanjanje bez obzira koje odijelo nosili ispod njega.

Hit-Air nudi prsluk zračnih jastuka RS-1 u četiri veličine: M, L, XL i 2XL. Dostupan je i u četiri boje koje odgovaraju vašoj omiljenoj opremi, s opcijom crnog, plavog, crvenog ili bijelog prsluka. Cijena za ovaj univerzalni prsluk zračnih jastuka iznosi 555 eura.

Leave a Comment

Scroll to Top