HONDA CB500F 2022

Nakon CB500R i CB500X, Honda nam predstavlja i treći srodni model, CB500F 2022. Novi kompaktni model streetfighter -a, koji je prvi put lansiran 2013. godine zajedno s druga dva, prima nekoliko ažuriranja šasije kako bi ponudio poboljšane vozne karakteristike.

Honda CB500F 2022 i dalje posjeduje paralelni dvocilindrični agregat s 8 ventila, hlađen tekućinom, umotan u sportski i lagani čelični okvir dijamantno strukturiran, koji isporučuje 48 KS (35 kW) i sada sadrži reprogramirane mape ubrizgavanja i novi hladnjak.

CB500F-ov 6-stupanjski mjenjač opremljen je antislip spojkom s potporom koja smanjuje napor pri rukovanju ručicom spojke i uvijek održava kontakt između tla i stražnjeg kotača čak i u slučaju naglog prebacivanja u nižu brzinu.

Novosti za 2022. godinu odnose se na novu USD Showa SFF-BP vilicu promjera 41 mm, novi sustav kočnica s dva diska od 296 mm i dvo-klipne radijalne čeljusti Nissin, nove redizajnirane i olakšane kotače s pet krakova i redizajniranu stražnju vilicu s poboljšanom bočnom krutošću.

Kao i sestrinskih modela (CB500R i CB500X), i u ovom se slučaju mijenja raspodjela težine, nešto više opterečenja ide sprijeda, kako bi se povećala agilnost i upravljivost.

Novosti i u pogledu opreme i stila odnose se na snažnije LED prednje svjetlo i pokazivače smjera koji također funkcioniraju kao pozicijska svjetla, novi prednji blatobrani i sportske oslonce za noge od aluminija.

Honda CB500F 2022 dostupna je u bojama Mat Axis Grey Metallic i Pearl Smokey Grey.

Leave a Comment

Scroll to Top