HONDA CB500X 2022

Honda je predstavila svoj CB500X 2022 koji je namijenjen vlasnicima A2 dozvola, ali u stvarnosti je namijenjen i široj publici, kao avanturistički motocikl za iskusnije vozače.

Nova verzija modela lansiranog 2013. godine ima nekoliko ažuriranja šasije s ciljem poboljšanja učinkovitosti vožnje na svim rutama.

Počnimo s motorom, paralelnim dvocilindrašem s razvodnim ventilima i usisnim i ispušnim otvorima dizajniranim za isporuku dosljednog okretnog momenta i snage pri niskim i srednjim okretajima sa anti hopping spojkom.

Njegovih 48 KS (35 kW) dopušta vožnju s A2 dozvolom i kako je gore navedeno pogodan je i za gradski promet i za neka vikend putovanja.

Među najvažnijim inovacijama novog modela je Showa SF-BP USD vilica promjera 41 mm i kočioni sustav s dvostrukim diskovima od 296 mm. Zahvaljujući novoj stražnjoj vilici, za koji Honda kaže da je lakša i fleksibilnija bočno, i stražnjem amortizeru s postavkama prilagođenim novoj vilici znatno su poboljšane performanse vožnje. Novi je  prednji kotač, koji je redizajniran.

Što se mehaničkog dijela tiče, tu je novi radijator (također lakši) i nova ECU jedinica. Zatim pronalazimo i snažnije LED prednje svjetlo i pokazivače smjera koji sada svojim funkcijama dodaju i funkciju pozicijskih svjetala.

Težina je ostala nepromijenjena, dok se njezina raspodjela promijenila a nova Honda CB500X sada je malo opterećenija s prednje strane.

Honda CB500X 2022 dostupna je u Grand Prix crvenoj, mat barut crnoj metalik boji te biser organskoj zelenoj boji.

Leave a Comment

Scroll to Top