Honda Thailand predstavlja model CBR 150 R 2022

Na Svjetskom prvenstvu u Superbikeu Honda još nije postigla željenu dominaciju s svojim novim Firebladeom, ali Superbike ostaje san mnogih sportskih vozača. Na mnogim azijskim tržištima motocikli od tisuću kubičnih centimetara zapremnine ostaje zauvijek samo san, barem velikoj većini potencijalnih kupaca. Sportski motociklisti prema tome prelaze na manje, pristupačnije varijante i iz tog razloga su super sportskih motocikli od 150 ccm među tamošnjim bestselerima.

S novim modelom CBR 150 R, Honda Thailand sada vizualno približava ovu malu džepnu raketu bliže Superbikeu. Nove oplate poprimaju stil CBR 1000 RR-R Fireblade. Kad je riječ o rasporedu prednjih svjetala, serija 150 ide još naprijed i postavlja dnevna svjetla u obliku proreza iznad dva glavna svjetla. Prijelaz između prednjih oplata, spremnika i sjedala je uglađen. Sam stražnji dio je samo neznatno izmijenjen, a najviše mu koristi novo stražnje svjetlo s funkcijom kočenja u nuždi. Sva svjetla rade s LED tehnologijom.

Srce CBR-a 150 R i dalje ostaje jednocilindrični agregat od 149 cm³ tekućinom hlađen, koji posjeduje 18 KS i okretni moment od 14,4 Nm. Spreman za vožnju teži 151 kilogram. Mijenjač je šestostepeni a spojka protiv proklizavanja je nova. Prednja vilica Showa USD također je nova. Diskovi valnih oblika na oba kotača ostali su isti i sada po izboru rade zajedno sa ABS sustavom. Na filigranski izvučenim naplacima od 17 inča, Honda postavlja gumu 110/80 sprijeda i 130/70 straga.

Novi CBR 150 R dostupan je u verzijama sa i bez ABS -a, svaka u različitim kombinacijama boja. Model ABS je opcionalno dostupan u trobojnoj crvenoj ili crnoj i crvenoj boji po cijenama od oko 2.530 eura, standardni model također u sivo-žutoj i crveno-crnoj po cijenama od oko 2.350 eura.

Leave a Comment

Scroll to Top