Honda U-Go – mali električni skuter

Honda je nedavno u Kini predstavila mali električni skuter U-Go. Posebno razvijen za potrebe gradskih putnika električna Honda U -Go trebala bi postići najveću brzinu od 53 km/h i ponuditi domet od 65 kilometara s jednom baterijom, što bi bilo dovoljno za prometovanje po gradu čak i ako ne želite puniti baterije svaki dan.

U Kini se U-Go nudi u dvije verzije. Osnovna verzija košta 7.499 CNY (kineski juan), što je ekvivalent od oko 986 eura, dok vrhunska verzija košta 7.999 CNY, odnosno protuvrijednost od oko 1.050 eura.

Osnovna verzija električnog trotineta opremljena je motorom od 800 vata, koji daje najveću snagu od 1,2 kW (1,6 KS) i postiže najveću brzinu od 43 km / h. Vrhunska verzija Honde U-Go sa svojim motorom od 1,2 kW postiže maksimalnu snagu od 1,8 kW (2,4 KS) i može putovati brzinom do 53 km / h.

Baterije su iste za obje verzije: litij-ionske baterije od 48 V i 30 Ah imaju kapacitet od 1,44 kWh. Domet s jednim punjenjem baterije trebao bi biti 65 kilometara, a s drugom baterijom može se povećati na 133 kilometra.

Vizualno, Honda U -Go pokazuje se s osjetljive strane: ima tanke oplate s jasnim linijama, LED svjetla, digitalni zaslon s instrumentima i naplatke od lakih legura – 12 inča sprijeda i 10 inča straga. Navodno pretinac za odlaganje ispod sjedala nudi 26 litara prostora za pohranu.

Za sada je Honda U-Go dostupna samo u Kini, no vjerojatno će se na druga tržišta uvoditi postupno. Još nije sigurno hoće li stiči u Europu.

Leave a Comment

Scroll to Top