Kawasaki-budućnost donosi električni, hibridni i vodikov pogonski agregat

Novi šef novoosnovanog Kawasaki Motors Ltd. Hiroshi It, ocrtao je budućnost Zelenih koja se oslanja na snažnu elektrifikaciju modela i vodik kao gorivo.

Podsjetimo, Kawasaki je od 01. Listopada napravio potpuno novi odjel Kawasaki Motors Ltd. koji je sada odvojen od glavne tvrtke, Kawasaki Heavy Industries.

Novo izdvojeni motorni odjel Kawasakija ne samo da se i dalje oslanja na tradicionalnu boju zelene marke, već Japanci žele postati znatno zeleniji u pogonskim agregatima. Cilj razvoja motocikala, terenskih vozila s četiri kotača, jet-ski-a i motora općenito je biti ugljično neutralan.

Kawasaki oživljava River Mark

Znatno mršavija struktura nove tvrtke, koja omogućuje fleksibilnije, neovisnije i brže donošenje odluka, trebala bi pomoći u svim budućim planovima. Na taj način može će se izravnije reagirati na trendove na tržištu kako bi se ponudili novi proizvodi, ali i u ranoj fazi ugradio razvoj u pogon i sigurnosnu tehnologiju. Potpuno preusmjeravanje simbolizira uporaba novog simbola robne marke, koji je zapravo vrlo star. Kawasaki oživljava takozvani River Mark.

Novi predsjednik Kawasaki Motors Ltd, Hiroshi It, rekao je u Tokiju da je novi cilj tvrtke uvesti deset električnih ili hibridnih motocikala do 2025. godine. Kawasaki je već predstavio svoj prvi električni prototip.

Osim toga, u istom je razdoblju najavljen razvoj pet terenskih vozila na četiri kotača koji rade na novim naprednim gorivima. Dugoročni plan do 2035. uključuje i nuđenje svih važnih modela na tržištima visoke tehnologije samo s baterijskim električnim ili hibridnim pogonima.

Možda kao srednji korak, Kawasaki razvija motor s kompresorom koji koristi vodik kao gorivo. Pogon H2 -a ovdje je inspiracija i doslovno tjera igru ​​riječi “H2 pogoni s H2”. Posebnostje što ovaj motor radi s izravnim ubrizgavanjem u komoru za izgaranje. Novost u motociklističkom motoru koji nikada nije usvojio ovu tehnologiju iz automobilske industrije.

Međutim, Kawasaki je uistinu zelen s ovom otopinom neutralnom za CO2 ako se vodik u potpunosti generira iz obnovljivih izvora. Vodik kao gorivo ne zaobilazi problem emisije zagađivača ugljičnog monoksida, dioksida i ugljikovodika. Kawasaki navodi kako će se prosječno godišnje do 2025. predstaviti i 16 novih motocikala.

Važna točka za planirani rast je Kawasakijevo područje malih terenskih vozila s četiri kotača, koje ima veliki potencijal, osobito u SAD-u. Kawasaki bi želio predstaviti pet novih modela s novim pogonima do 2025., osam godišnje do 2030., a tajvanski proizvođač Kymco naveden je kao partner u ovoj ofenzivi. Kawasaki spominje i druge suradnje za električne ili hibridne modele s dva i četiri kotača, ali ih ne spominje, već govori o vanjskom izvođenju.

Također žele promicati uporabu popratnih tehnologija poput umjetne inteligencije (AI), integraciju radarskih rješenja ili sučelja orijentiranih na korisnika, poput aplikacije Rideology iz Kawasakija, koja omogućuje Bluetooth vezu između korisnikovog pametnog telefona i motocikla.

Leave a Comment

Scroll to Top