KTM predstavio modele RC 390 i RC 125 za 2022 godinu

KTM nam za 2022 godinu predstavlja svoja dva sportska modela – RC 390 i RC 125.

Dizajn inspiriran MotoGP-om, okvir izravno izvedenim iz trkaćih motocikala, vrhunska elektronika – to su čimbenici kroz koje se kreće ambicija KTM-a i njegovog RC asortimana, koji za 2022. godinu obnavlja svoje RC 390 i RC 125 modele, spremne za ispostavu trgovinama u ožujku 2022.

KTM RC 390 2022

Ova dva sportska motocikla u svom restilingu imaju aspekt inspiriran svjetskim MotoGP natjecanjem – redizajnirane oplate s novim bojama i proporcijama za privlačenje mladih i odraslih motociklista zahvaljujući svom šarmu trkaćeg izgleda.

Dimenzije dvaju modela se stoga povećavaju s optimiziranom aerodinamikom rezultirajuči povećanim maksimalnim brzinama i dinamičnim dizajnom bez presedana. Profil je još agresivniji zahvaljujući smanjenju stražnjih oplata ispod kojih se ističe čelični rešetkasti okvir.

Nadalje, iskorištavajući kombinaciju unutarnjeg i vanjskog dijela oplata, novi motocikli bolje upravljaju protokom zraka, optimizirajući toplinu i učinkovitije štiteči vozača od vjetra ili lošeg vremena.

Područje oko koljena vozača razvijeno je kako bi se omogućilo lakše i jednostavnije kretanje, a kokpit i nosač oklopa koriste gornje područje od lijevanog aluminija dok je u kojemu se nalazi prednje svijetlo od kompozitnog materijala. Uz to, novi spremnik goriva ima veči kapacitet.

KTM RC 125 2022

Novi modeli su dobili značajnu uštedu na težini koja je dobivena počevši od novog dizajna kotača na kojima se uštedi 3,4 kg u odnosu na prethodnu generaciju RC -a, kočionog sustava ByBre koji eliminira ukupno 960 grama pa sve do okvira koji ima 1,5 kg manje u odnosu na prethodnu seriju.

Nova je i podesiva prednja USD vilica WP APEX koja ima 30 klikova prilagodbe kompresije s lijeve strane i 30 klikova povrata s desne strane. Uz to, RC 390 ima stražnji amortizer WP APEX s podešavanjem prednaprezanja i povrata od 5 klikova.

I KTM RC 390 i RC 125 pokreću jednocilindrični Euro 5 četverotaktni tekućinom hlađeni agregati sa dvostrukim bregastim vratilom, četiri ventila i elektroničkim ubrizgavanjem.

Oba motocikla nude veći okretni moment od prethodnih modela zahvaljujući novom dizajnu usisnog prostora. RC 390 također je dobio novo mapiranje motora za povećani okretni moment i ukupne vozne sposobnosti.

Što se tiče elektronike, KTM RC 390 može se pohvaliti izborom pomoćnih sredstava za vozače koji su obično dostupni samo na većim motociklima uključujući Supermoto ABS, Cornering ABS osjetljiv na nagib i MTC Cornering, te opcijski Quickshifter.

Za oba modela predviđen je sustav KTM My Ride s novim TFT zaslonom u boji koji motoristima omogućuje pristup svim potrebnim informacijama.

 

Leave a Comment

Scroll to Top