Martin Vugrinec uz tehničke poteškoće starta sa 25. mjesta

Bio je to jedan sasvim normalan radni dan u životu našeg Martina Vugrineca, hrvatskog vozača koji se trenutno nalazi u španjolskoj na stazi Jerez Angel Nieto gdje u sklopu 10. runde WSBK prvenstva nastupa u klasi SSP 600.

Kad kažemo normalan, onda pod time mislimo jedan dan u kojemu je uloženo puno truda, dan koji su pratile tehničke poteškoće na motociklu te dan u kojemu je Martin, zbog činjenice da je brži od svog motocikla, doživio jedan manji pad.

Dakle, potpuno normalan dan za Martina, momka koji uz to šta zdušno vozi svoj motocikl ujedno na njemu i radi.

Uz sve to i nedostatak svega što bi bilo potrebno za jedan pravi rezultat na svjetskoj pozornici ovakvog tipa, SpiderMartin je došao do 25. startne pozicije i u sutrašnje utrke kreće s nadom i optimizmom.

Njegov najbolji krug za vrijeme Superpolea klase SSP 600 odrađen je u vremenu 1`44.283 a Martin je uvjeren da može mnogo bolje.

Pogledajmo što je njegov otac i mentor, Ivica Vugrinec, izjavio nakon kvalifikacija.

Nakon prvog treninga:

“Da Vas ne držim u neizvijesnosti. Prvi slobodni trening odradili smo isprobavajući različite postavke set- up- a motocikla. U isto vrijeme: ovijesa, prenosa, i elektronike, smjesa i pritiska u gumama… I dobro nam je išlo, u tako kratkom vremenu(45 min) uspjeli smo saznati većinu potrebnih informacija… Onako informacija za usput, u svom tom modusu Martin je vozio vremena 2 sekunde brža od vlastitog najbržeg vremena na ovoj stazi i iako je pozicija na kraju treninga bila 20., zaostajao je samo 0,6 sekunde do 12- 13 pozicije (što ja smatram da je odlično).

Promijenili smo prijenos i sve što je trebalo te se pripremili na fino podešavanje tijekom drugog treninga i za objektivan rezultat koji Martin može odvoziti…

No kako to obično biva sa nama i ovaj put nije moglo proći bez problema. Naime da ne duljim, na motoru se pojavila elektronička greška (jedna ozbiljna i nekoliko manjih) te je Martin u vožnji ostajao bez gasa, a na niskim okretajima motocikl mu se gasio. Pokušali smo kompjuterski otkloniti greške i Martin je još jedamput pokušao odvoziti trening do kraja, ali na žalost nismo uspijeli.

Trudimo se i pokušali smo sve što znamo da otklonimo kvar, ali pošto prije kvalifikacijskog treninga nemamo mogućnost probe, ostaje nam da se nadamo da smo uspjeli…

Eto…”.

Ivica Vugrinec

I onda nakon kvalifikacija:

“Otklonili smo kvar. Po Martinovim riječima, motor je ok, ide dobro. Sve ostalo nije kako treba – ” znam da mogu ići 43 i to niskih, ali me motor ne sluša, trese, klizi, nemam potpunu kontrolu prednjeg kraja…” – Martinove riječi.

Zbog svojih obaveza oko ovjesa i podešavanja elektronike, Martin uopće nije skoncentriran na vožnju. S obzirom na sve, super mu ide.

U timu nam fale Data stručnjak i neovisni mehaničar za ovjes. (Mi i ovdije vozimo bez date na motociklu, kompletno oslonjeni na Martinov osjećaj). To se u budućnosti, na ovom nivou natjecanja. mora promjeniti. Već smo odradili nekoliko razgovora…

No što je tu je. Ovaj vikend odradit ćemo kao i do sada, najbolje kako znamo. Ja bih samo volio da Martin završi trku na kotačima, bez obzira na poziciju. Sve ostalo će doći na svoje u vrlo kratkom vremenu. Kad mi posložimo u timu stvari kako treba, a vidjeli smo šta imamo, gdje smo dobri a i ono što nemamo i koje su nam slabe točke.

Definitivno vozač nam je najjača karika. On nas je i doveo do ovde.

Uživajte u trci…”.

Leave a Comment

Scroll to Top