Moto Guzzi slavi 100 godina sa modelom V 100 Mandello

Moto Guzzi slavi 100. rođendan s novim crossover motociklom te nam predstavlja svoj novi V 100 Mandello.

Možete li povjerovati, Moto Guzzi s vodenim hlađenjem? Nemoguće, to se (gotovo) nikad prije nije dogodilo, odakle sada ovo? No ipak je model s vodenim hlađenjem (bolje rečeno hlađenje  tekućinom) tu a proizvođaču je bio hitno potreban jer samo zračno hlađenje više nije bilo dostatno.

Moto Guzzijeva tvornica u Mandellu na jezeru Como, koja ovih dana slavi 100. rođendan, trenutno proizvodi samo tri modela, i to V 7, V 9 i V 85 TT te ostvaruje procijenjenu godišnju proizvodnju ispod 10.000 komada. Moto Guzzi definitivno postoji samo zato što ih matična tvrtka Piaggio već godinama pomaže s visokim potporama.

Voda znači život, a s V2 agregatom hlađenim vodom to bi se moglo pokazati istinitim i za ovu talijansku marku. V 100 Mandello je dizajniran u poznatom razvojnom centru sestrinske tvrtke Aprilia u Noaleu / Venetu. Novi motor potpuno je redizajniran. Najuočljivije značajke su razdjelnici koji vode bočno i prema dolje, što locira ubrizgavanje između cilindara.

Novi mjenjač je vrlo kratak i ravan, što omogućuje vrlo dugu stražnju vilicu i stvara prostor za postavljanje velikog dijela ispušnog sustava ispod pogona. Kardanski pogon je također novorazvijen. Suprotno starijim informacijama, novi blizanac trebao bi imati nešto više od 1.000 kubika i proizvoditi 110 KS.

Pogled na brzinomjer otkriva crveno područje tek nakon 10.000 o/min. Novi motocikl općenito je zamišljen kao platforma i prikladan je za zapremnine od 800 do 1300 kubičnih centimetara.

U sljedećih nekoliko godina vjerojatno će se pojaviti uzbudljivi novi modeli iz Mandella – od novog, velikog putničkog endura u stilu Stelvija do nasljednika Le Mansa za kojim su mnogi Guzzisti čeznuli.

Novi V 100 Mandello bit će nova okosnica Moto Guzzija, a potpuno novi dizajn prikladan je za to. Motor i mjenjač do sada još nisu projektirani da budu potpuno nosivi dio, no u modelu V 100 ovaj se udio enormno povećava. Na to ukazuju držači naslona za noge pričvršćeni izravno na pogon i montaža stražnje vilice.

Glavni okvir izrađen od cjevastog čelika proteže se samo od glave upravljača iznad motora do gornjeg, stražnjeg nosača motora. Zanimljivo je, međutim da je oblik spremnika s podijeljenim poklopcem blizu poklopca spremnika i dubokog boka što ukazuje na spremnik koji je duboko smješten u okviru, a može čak i doprijeti ispod samog sjedala.

Još uvijek nema pouzdanih podataka o težini ali za pretpostaviti je da bi ovaj motocikl mogao težiti 230 kilograma spreman za vožnju.

Moto Guzzi predstavlja novi V 100 Mandello u dvije verzije. Dakle, osnovna varijanta s jednostavnim opružnim elementima: ekscentrično montiran amortizer hidraulički se može podesiti u prednaprezanju, vilica USD bi trebala biti podesiva u prednaprezanju i odskoku. Kočnice dolaze iz Bremba.

Moto Guzzi je vrhunskoj verziji dao poluaktivan ovjes od Öhlinsa s hidraulički podesivim prednaprezanjem amortizera. Tehnička oprema uključuje digitalni kokpit, automatski mjenjač, ​​kontrolu proklizavanja, LED svjetlo i ABS za zavoje.

Moto Guzzi bi želio da se novi V 100 Mandello shvati kao utemeljitelj novog segmenta. Trebao bi kombinirati sportsku orijentaciju roadstera s udobnošću tourera.

Drugi proizvođači to nazivaju cross-over motociklom, ali Moto Guzzi s 17-inčnim gumama u dimenzijama 120/70 sprijeda i 190/55 straga jasno određuje kurs u smjeru ceste i sporta.

Leave a Comment

Scroll to Top