Motocikli: Ducati Panigale V4 – “Tech talks”

“Tech talks” emisija, realizirana od strane ove tvrtke iz Borgo Panigalea, u sedam edukativnih videa objašnjava kako koristiti komponente Ducati Panigale V4 motocikala da bi ih mogli što bolje iskoristiti na stazi.

Sedam videa za sedam različitih komponenti. “Glavni glumac” je jedan Ducati Panigale V4, na stazi Misano u Italiji. Uz njega se nalaze Alessandro Valia i Carlo Ricci Maccarini, odgovorni u projektu za razvoj ovog modela.

“Tech talk”-kako bolje iskoristiti Panigale V4 na stazi

Kroz ovih sedam videa prezentirane su u detalje karakteristike Panigale V4 S modela, koncentrirajući se na pojašnjenje kako na pravilan način koristiti elektronske kontrole s ciljem njihove bolje upotrebe na stazi a samim time i boljih rezultata.

1.Prvi video MY21 Product Overview” nudi jedan kompletan pregled na projekat Panigale V4 i na razvoj koji je ovaj model dobio već od 2020 godine pa do sad.

 

 

2.Drugi video MY21 Product Novelties” ulazi u specifičnost izmjena koje je ovaj model doživio ulaskom u 2021 godinu, zadovoljavajući Euro5 norme bez gubitka na snazi i performansama. Uz preinake na agregatu poboljšanja su napravljena i na kočionom sistemu te na elektronici.

 

 

3.U trečem videuCornering ABS Settings” ,analiziraju se prednosti koje donosi ABS Cornering, jedan sistem koji je Ducati razvio izričito kako bi maksimalno poboljšao trkaće performanse Panigale V4 modela, kako u nekim izazovnim situacijama tako i pri postizanju brzih krugova po stazi.

 

 

4.Četvrti video posvećen je Cornering ABS Front Only“, ekskluzivnom Ducatijevom sistemu koji djeluje samo na blokiranje prednjeg kotača i pomaže vozaču da koristi stražnju kočnicu duboko u zavoj.

 

 

5.Peti video pojašnjava Öhlins Electronic Suspension Control“, sistem poluaktivnog ovjesa kojim raspolažu Panigale V4 modeli. Ovaj sistem posjeduje dva moda korištenja: fiksni i dinamički. Ovaj posljednji održava motocikl mekanim i intuitivnim, ali u isto vrijeme je spreman ponuditi potreban suport u trenutku kada je to vozaču potrebno.

 

 

6.Kako radi Ducati Traction Control EVO 3” pogledajte u šestom videu. Ovaj novi sistem pomaže vozaču u svim fazama ubrzanja, povečavajući sigurnost i u isto vrijeme dozvoljavajući maksimalnu iskoristivost snage agregata.

 

 

7. “Tech talk” završava sa sedmim videom Riding Mode Settings“, u kojem su prezentirana postavljanja elektroničkih pomagala za model Panigale V4. 

 

Svi video zapisi su na talijanskom jeziku, uz pismeni prijevod na engleskom jeziku.

Leave a Comment

Scroll to Top