Motocikli: MV Agusta predstavila F3 Rosso 2021

Nakon Dragster, Brutale i Turismo Veloce modela, MV Agusta je predstavila i model F3 Rosso 2021.

Poput svih novih modela, i F3 Rosso dobiva određena tehnička unaprijeđenja koja mu poboljšavaju performanse i svakodnevnu iskoristivost.

Iako je jednom istinskom sportašu glavni cilj unaprijediti svoje sportske karakteristike, u MV Agusti su odlučili da novi F3 Rosso bude i prijazniji za vožnju po cesti. Preinake na šasiji, prvenstveno u području gdje se hvataju prednje vilice, doprinjele su na čvrstoči što je za rezultat dalo jednu precizniju vožnju ali i bolji osjećaj vozaču.

Agregat je obnovljen na način da zadovolji rigorozne Euro5 norme a da uz to ne izgubi niti jedan od prijašnjih 147 KS. Zahvaljujući DLC obradi smanjena su unutrašnja trenja u agregatu a potpuno nov je ispušni sistem koji omogućava jednu linearniju krivulju snage kroz sve režime rada.

Novi su i injektori koji sada za 0,5 bara omogućavaju bolji pritisak raspršavanja gorive smjese. Promjenjena je i logika ECU jedinice te je sada odaziv na gas mnogo fluidniji i precizniji. Novo je i kvačilo koje sada omogućava mekše i tiše mjenjanje stupnjeva prijenosa, a tu je sada i unaprijeđeni Quick-shift sistem EAS 3.0 koji omogućava mnogo ugodnije mjenjanje u viši ili niži stupanj prijenosa.

Elektronika je dobila poboljšanja u vidu novog ABS Cornering i TCS sistema, a svim parametrima upravlja se putem novog 5,5 inčnog TFT displeja koji posredstvom MV Ride aplikacije omogućava upravljanje postavkama motocikla putem pametnog telefona.

 

Leave a Comment

Scroll to Top