MotoGP 2021-COTA: Marc Marquez pobjedio u Americi

Marc Marquez je ponovo dokazao da s pravom nosi nadimak – King of the COTA, osvojivši svoju sedmu utrku na ovoj američkoj stazi.

Marc Marquez – King of the COTA

Španjolac je na 15. utrci sezone jednostavno bio za klasu bolji od svih ostalih vozača. Od samoga starta je poveo utrku i, nižući redom najbrže krugove, odmicao ostatku da bi na kraju ciljem prošao sa 4.6 sekunde prednosti pred drugoplasiranim Fabiom Quartararom.

Staza COTA je zbog svog dotrajalog asfalta vrlo zahtjevna budući da vozaći cijelu utrku trebaju držati visok nivo koncentracije te paziti na sve zamke (u vidu raznih grba i neravnina) koje ih očekuju, a Marquez je pokazao da je najbolji baš u takvim uvjetima.

Drugo mjesto u utrci – Fabio Quartararo

Fabio Quartararo je odvozio odličnu utrku te sa drugim mjestom dodatno povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku nad Francescom Bagnaiom, koji je utrku završio na trećem mjestu.

Bagnaia je u utrku krenuo sa prve startne pozicije ali je vrlo brzo pao u poretku, da bi se pred sam kraj utrke izborio za podijum plasman.

Bolje od trećeg mjesta nije moglo – Francesco Bagnaia

Do kraja sezone 2021 ostale su nam još tri utrke i u igri je 75 bodova. Fabio Quartararo je vodeći sa 254 osvojenih bodova, 52 više od drugoplasiranog Francesca Bagnaie.

Slijedeća utrka je na rasporedu za dva tjedna, 24. Listopada, a Quartararo ima priliku već tada osigurati ovogodišnji naslov prvaka.

Rezultati Utrke:

 

Leave a Comment

Scroll to Top