MotoGP 2021: Otkazana utrka u Australiji

FIM, IRTA i Dorna Sports sa žaljenjem najavljuju otkazivanje Red Bull australskog Grand Prixa. Trajna pandemija Covid-19 i posljedice komplikacija na putovanjima i logistička ograničenja znače da u ovom trenutku nije bilo moguće potvrditi održivost događaja, pa stoga neće biti na kalendaru za 2021. godinu.

Stoga je pomaknut Grand Prix Malezije, koji će se održati tjedan dana ranije nego što je bilo zakazano, od 22. do 24. listopada – vikend neposredno nakon reprogramirane Velike nagrade Tajlanda.

Uz to, FIM, IRTA i Dorna Sports sa zadovoljstvom potvrđuju dodavanje Grande Premio do Algarve u kalendar svjetskog prvenstva FIM MotoGP ™ za 2021. godinu. MotoGP ™ se vraća u Portimão od 5. do 7. studenog, tjednu koji prethodi Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, dok kultni Autodromo do Algarve pozdravlja MotoGP ™ natrag po drugi puta ove sezone.

Predsjednik australske Grand Prix korporacije, Paul Little AO: “Užasno smo razočarani što drugu godinu zaredom navijači MotoGP-a neće vidjeti da se najbolji svjetski vozači natječu na divnom krugu Grand Prix Phillip Islanda, uključujući Australce Jacka Millera u MotoGP-u, i Remy Gardnera koji trenutno vodi svjetsko prvenstvo u Moto2.

“Razočarani smo i zbog našeg osoblja, dobavljača i partnera, kao i zbog zajednice Phillip Islanda i povezane turističke industrije koja se oslanja na ekonomski poticaj koji dolazi s postavljanjem događaja.”

Leave a Comment

Scroll to Top