MotoGP: Gresini Racing 2022 godine nastupa s Ducati motociklima

Nakon što je nedavno objavljen prekid suradnje Aprilje sa Gresini timom te njen ulazak u natjecanje kao potpuno tvornička momčad, sada nam stiže objava da Gresini Racing tim od 2022 godine nastupa sa Ducati motociklima i to sa dva talijanska vozača: Eneom Bastianinijem i Fabiom Di Giannantonijem.

Ideja o povratku u MotoGP natjecanje kao (ponovo) potpuno privatni tim bila je pokrenuta od pokojnog Fausta Gresinija a njegova supruga, koja je nakon njegove smrti preuzela potpuno vodstvo, tu njegovu želju je sprovela u djelo.

Ugovor Gresini Racing tima i Ducatija potpisan je na dvije godine što znači da će zajedno nastupati u sezonama 2022 i 2023.

Aprilia Racing Team Gresini

“To je vrlo emotivan trenutak za svakoga od nas – rekla je Faustova supruga Nadia Padovani – Posljednjih mjeseci naša se predanost stopila sa snažnim emocionalnim nagonom, s ciljem oblikovanja budućnosti Gresini Racinga. Mogućnost najave ispunjava nas ponosom i zadovoljstvom. To je projekt rođen u ime kontinuiteta i koji se temelji na vrijednostima kojima je Fausto izgradio ovu prekrasnu stvarnost.

Prije svega hvala Carmelu Ezpeleti što je zadnjih mjeseci omogućio da se nikada ne osjećamo usamljeno, Ducatiju na povjerenju u naše projekte, Flex-Boxu koji je ušao u ovaj izazov kao sponzor i očito našim vozačima Fabiu i Enei… Sigurna sam da će dati sve od sebe da se održi ime Gresini Racing ”.

Leave a Comment

Scroll to Top