MV Agusta Turismo Veloce 2021

MV Agusta je svoj crossover model Turismo Veloce prilagodila novim Euro 5 normama i izbacila ga na tržište sa podosta novosti. RC SCS, Lusso SCS, Lusso i Rosso četiri su varijante ovog motocikla s ciljem zadovoljavanja svakog tipa klijentele.

Novosti na novim modelima ne tiču se samo agregata, talijanski tehničari intervenirali su na raznim mjestima, od ciklistike, elektronike pa sve do komfora. Svoj put su započeli od agregata koji usprkos promjenama nije izgubio na snazi te i dalje iz svoja tri cilindra i 798 ccm zapremnine istiskuje 110 KS.

Uz to dobio na okretnom momentu u srednjem režimu rada je pa sad od 3,000 do 6,000 o/min moment veći za 12%. Kako bi razvoj snage i dalje ostao fluidan u mjenjačkoj kutiji je promjenjen odnos stupnjeva prijenosa.

Agregat je dobio nove usisne kanale i cijeli niz intervencija kako bi smanjio unutrašnja trenja. Nova elektronika utječe na mirniji odgovor agregata na dodavanje i oduzimanje gasa  a quick shifter sistem EAS 3.0 je sada opremljen modernijim senzorom.

Elektronika je dobila jednu potpuno revizioniranu mapu koja je sposobna obraditi sve potrebne podatke koji kontroliraju motocikl u različitim situacijama, pri kočenju ili ubrzavanju, po pravcu ili u zavoju.

Sve se kontrolira putem novog TFT displeja u boji veličine 5,5″ koji se može spojiti s pametnim telefonima putem MV Ride App. Verzije Lusso, Lusso SCSi RC SCS posjeduju još satelitski sitem osiguranja motocikla koji preko aplikacije Green Box šalje poziciju motocikla.

Ciklistika je također dorađena, ugrađen je poluaktivni Sachsov ovjes čija svrha je jedna preciznija vožnja u odnosu na prethodni model. Izmjene su se dogodile i u ergonomiji pa je tako je sjedalo sada niže 20 milimetara što ne samo da odgovara osobama nižeg rasta nego i onim višega omogućava komotniji položaj nogu.

Najjeftinija verzija, Rosso, jedina nema poluaktivni ovjes i dostupna je po cijeni od 13990 Eura.

Lusso i Lusso SCS (opremljene poluaktivnim Skyhook sistemom i kuferima – dok SCS još posjeduje i poluautomatsko kvačilo) koštaju 18990 i 20990 Eura te na kraju RC SCS (najsportskija verzija) ima cijenu od 22900 Eura.

 

Leave a Comment

Scroll to Top