Nicky Hayden primljen u Motorsports Hall of Fame of America

Nicky Hayden je ovih dana, točnije 29. rujna pred utrku MotoGP prvenstva u teksaškom Austinu na stazi Circuit Of The Americas. posmrtno primljen u Motorsports Hall of Fame of America. Kentucky Kid, kako su mu od milja nadjenuli nadimak, primljen je kao 269. član (počast prema njegovom trkaćem broju 69) i na taj način mu je odano priznanje za rezultate i životno djelo.

Podsjetimo se, američki vozač je 2006. godine postao prvak svijeta u MotoGP klasi a tragično je nastradao kada je u Italiji na njega, prilikom treninga biciklom pred utrku WSBK natjecanja u kojemu je tada nastupao, naletio neoprezni vozač. Bilo je to 17. rujna 2017. godine a od posljedica sudara Hayden je preminuo pet dana kasnije.

“U ime cijele motociklističke zajednice, čestitam obitelji Hayden na ovom prestižnom priznanju Nickyinih postignuća na stazi i izvan nje”, rekao je Bill Savino, viši menadžer za korisnički angažman u američkoj Hondi. Hayden je s Hondom postigao mnoge svoje pobjede i naslove, uključujući i svoju nezaboravnu titulu premijerne klase 2006. s Repsol Hondom.

“Kentucky Kid će uvijek zauzeti mjesto u našim srcima – kao trkač, ali posebno kao osoba – i drago nam je što i Hall of Fame prepoznaje koliko je bio izuzetan.”

Leave a Comment

Scroll to Top