Norton se nada povratku svog problematičnog V4 SS/RR motocikla

Nakon preuzimanja od strane indijskog proizvođača motocikala TVS, Norton se vratio u život a supersportski modeli V4 SS i V4 RR vjerojatno bi se trebali pojaviti na tržište več 2021. godine.

John Russell,  privremeni direktor britanskog proizvođača motocikala Norton, nastavlja davati obožavateljima marke nadu da će se superbike V4 SS vratiti ove godine. Nakon problema što ih je tvrtka imala,  Norton planira ponovno lansirati V4 SS 2021. godine.

Ovaj Superbike motocikl ima V4 motor snage 200 KS zapremine 1,2 litre. Tu je i jednostrana stražnja vilica kao i puno dodatne opreme izrađene od plemenitih materijala. Od 2017. superbike se polako proizvodio u malom izdanju.

Osnovna cijena bila je oko 33.000 eura a do sada nije poznato koliko je strojeva stvarno isporučeno kupcima.

Budući da Russell govori o održivosti, V4 SS bi čak mogao doći i kao Euro 5 model, jer se strogi zahtjevi primjenjuju na prodaju modela Euro 4. U najgorem slučaju, V4 SS namijenjen je samo povratku na britansko tržište – tada se, naravno, prepreka Euro 5 ne primjenjuje. Osim SS -a, V4 će također doći i kao RR verzija. Oni koji žele kupiti mogu se već registrirati za oba stroja.

Paralelno s pripremama za serijsku proizvodnju novog superbikea, novi vlasnik Nortona želio se pobrinuti za mnoge nedostatke starih, već isporučenih modela V4. Ovdje čak nije bila isključena ni opasnost od požara.

Zapravo, TVS ne bi trebao brinuti o problemima stare uprave. Norton je to ipak učinio i planirao je poboljšati sve V4 strojeve izgrađene pod starim Nortonovim vodstvom i isporučene kupcima.

Tijekom toga je stara konstrukcija ponovno opsežno provjeravana i otkriveni su brojni nedostaci. Norton je identificirao ukupno 35 negativnih točaka njihovog motocikla a Norton i britansko tijelo za registraciju DVSA (Standardna agencija za vozače i vozila) čak su njih 20 klasificirali kao sigurnosno relevantne.

Na temelju dobro poznatih problema hladnjaka ulja i akumulatora, dolazi do oštećenja motora uslijed grešaka u uljnom krugu s rizikom od pada zbog blokiranih zupčanika, kao i povećanog rizika od požara za cijeli motocikl zbog propusnih spremnika.

Nadalje, najmanje deset neodređenih područja mora se poboljšati a pet točaka se može ispraviti kroz servisne usluge. Norton ne daje detaljnije informacije o mogućim nedostacima, ali preporučuje da svi vlasnici Norton V4 SS motocikla odspoje bateriju i dovedu ih na servis.

Sa strane DVSA -e, 55 motocikala je navedeno kao pogođeno i opoziva se zbog neispravne linije hladnjaka ulja.

U tom kontekstu, Norton je sada bio prisiljen povući ponudu za poboljšanje starih strojeva. Popravci nisu mogući zbog daljnjih nedostataka materijala i nedostatka rezervnih dijelova.

Nortonov novi direktor Robert Hentschel morao je to najaviti u pismu vlasnicima starog Nortona V4 i savjetuje tužbu protiv starih Norton motocikala, izvornog proizvođača neispravnih strojeva.

Hentschel je potvrdio nedavno ponuđenu ponudu za kupnju jednog od novih V4 strojeva po posebnoj cijeni, ali je cijenu ostavio otvorenom. Početak proizvodnje novih strojeva očekuje se krajem 2021. godine.

ZAKLJUČAK

Nakon što je Norton preuzeo indijski proizvođač motocikala TVS, stvari se kreću naprijed u Nortonu. Sada bi trebalo oživjeti čak i V4 superbike motocikl. Nažalost, nedostaci u modelima V4 koje je proizvela stara tvrtka ne mogu se otkloniti, a zahvaćenim kupcima ponudit će se novi V4 SS po posebnoj cijeni.

Leave a Comment

Scroll to Top