Pedro Acosta uz Augusta Fernandeza u KTM Moto2 timu 2022. godine

Vodeći u ukupnom poretku Moto3 klase i največe iznenađenje MotoGP natjecanja u sezoni 2021 Pedro Acosta iduće će sezone sa istim timom nastupati u Moto2 klasi.

Mladom španjolcu će se u Red Bull KTM Ajo timu pridružiti Augusto Fernandez koji je u Moto2 klasi osvojio tri utrke. Nakon što tim na kraju ove sezone napuštaju dva najbolje iz klase Moto2 Remy Gardner i Raul Fernandez, koji ostaju sa istim proizvođačem ali prelaze u MotoGP klasu, KTM se potrudio dovesti jednako kvalitetnu postavu vozača s kojom se nada novim titulama.

Evo izjava glavnih protagonista ovog transfera:

Največe iznenađenje sezone 2021 – Pedro Acosta

Pedro Acosta: “Skok na Moto2 bio mi je cilj jer vjerujem da je to korak koji moram napraviti. Naravno, uvijek se ima još za naučiti – a to bih mogao učiniti i u Moto3 – ali što se tiče detalja i mog razvoja kao vozača, čini mi se da je to pravi potez. Velika je prednost ostati u Red Bull KTM Ajo timu jer sada imamo godinu dana zajedničkog rada i uvijek je važno zadržati dobar i pozitivan osjećaj s ljudima oko vas. Tim mi je zaista pomogao u mojoj prvoj godini svjetskog prvenstva. Bio je to veliki korak u Svjetskom prvenstvu, ali radio sam za to i zadovoljan sam kako su se stvari odvijale. ”

Augusto Fernandez – #37

Augusto Fernandez: “Zaista sam sretan i zadovoljan što sam se pridružio Red Bull KTM Ajo timu. Oni su već godinama referenca u kategoriji raznim pobjedama u utrkama i borbom za prvenstva. Mislim da će mi iskustvo borbi za titule sljedeće godine zaista pomoći i već se veselim suradnji s njima. ”

Aki Ajo – KTM

Aki Ajo, direktor tima: “Imali smo jako snažnu sezonu u Moto2 s Remyjem i Raulom, ostalo je još nekoliko utrka, ali gledajući u 2022. godinu jako smo sretni što smo angažirali još nekoliko sjajnih vozača s Pedrom i Augustom koji pružaju spoj iskustva i mladosti. Augusta poznajemo već neko vrijeme i vidjeli smo njegovu karijeru i rezultate. Pokazao je veliki potencijal i mislim da zajedno možemo postići velike stvari. Pedrova godina novaka u Moto3 bila je nešto posebno, a još više dolazi. Korak u Moto2 klasu nakon samo jedne sezone u Moto3 je veliki, ali ako postoji jedan trkač koji može napraviti ovaj korak onda je to Pedro. Imamo puno povjerenja u njega i, naravno, u potpunosti ćemo ga podržati. Zajedno s Red Bullom i KTM -om uvjeren sam da smo odabrali prave vozače za našu KTM GP akademiju za budućnost. ”

Leave a Comment

Scroll to Top