Prerade: La Primera – BMW R100 Scrambler by Anathem

Moderno tržište je prepuno predivnih serijskih motocikala a uz njih teško je imati nešto drugačije od ostalih. Ukoliko želite biti drugačiji od ostalih ostaje vam da posegnete za nekom preradom, bilo da se odlučite sami na taj posao ili da potražite neki kvalitetni primjerak na tržištu.

Danas vam predstavljamo BMW R100 Scrambler by Anathem prigodno nazvan “La Primera”.

Giancarlo Noe, osnivač Anathem Garagea, ima prilično impresivnu povijest na dva kotača.

Bio je mehaničar trkaćih timova na Svjetskom Superbike prvenstvu i dvotaktnoj eri MotoGP-a te je osvojio Svjetsko prvenstvo u Superbikeu 1996. s Troyom Corserom i Ducatijem.

Godine 2002. razvio je posljednji Yamahin GP motocikl od 500 ccm a razvio je prototipove za Bimotu i Moto Morini.

2016. godine je osnovao Bolt Motor Co. sa španjolskim trkačkim vozačem Adrianom Camposom.

2018. godine napustio je Bolt kako bi otvorio vlastitu trgovinu, Anathem Garage. Sada s ponosom predstavljamo prvu izvedbu iz Giancarlove nove trgovine, BMW R100 iz 1982. prikladno nazvan “La Primera” (“Prvi”).

U to doba velika zrakom hla]ena glava BMW-a dolazila je s gotovo neuništivim bokserskim motorom od 980 ccm, koji nudi 66-70 konjskih snaga. Giancarlo je motocikl pretvorio u mono šok ovjes, s Ohlinsovim amortizerom i prednjim vilicama Showa.

Hondin spremnik modela CB 750 krasi okosnicu zračne glave, zajedno s ljupkim krvavocrvenim sjedalom i prilagođenim podokvirom.

 

Leave a Comment

Scroll to Top