Scott Redding sezonu 2022 vozi za BMW Motorrad WSBK tim

Britanski vozač Scott Redding potpisao je ugovor sa BMW Motorrad WSBK timom te će slijedeču sezonu crvenu boju Ducati Aruba.it tima zamijeniti za boje bavarskog tima.

28-godišnji Redding sprema se tako suočiti s još jednim izazovom u svojoj karijeri, nakon što je osvojio BSB prvenstvo 2019. te proveo dvije sezone (2020.-2021.) kao službeni vozač Ducatija na World Superbikeu. Britanski vozač trenutno je treći u ukupnom poretku, 50 bodova iza Jonathana Rea.

Scott Redding je trenutno treći u poretku WSBK-a

Za 2022. Redding će biti partner nizozemskom vozaču Michaelu van der Marku u BMW Motorrad WorldSBK Team -u, a van der Mark kreće u svoju drugu sezonu s njemačkim proizvođačem. U tijeku su razgovori između BMW -a i sadašnjeg timskog kolege van der Marka, svjetskog prvaka iz 2013. godine Toma Sykesa o produljenju ugovora za 2022. godinu.

U postu na Instagramu Redding je odao počast svojim kolegama iz Ducatija tijekom cijele karijere, ali je otkrio zašto je potpisao za BMW. Rekao je:

“Ovo je vrlo poseban dan za mene da najavim da ću se pridružiti BMW Motorrad Motorsportu za kampanju Svjetskog prvenstva u superbikeu 2022. godine. Oni su bili prvi proizvođač koji je zaista želio da potpišem za njih u WorldSBK -u, i oduševljen sam što smo uspjeli postići ovaj sporazum.

Ovo je za mene bila vrlo teška odluka jer sam neizmjerno uživao u druženju s Ducatijem. Za njih sam se natjecao u MotoGP-u, britanskim Superbiku i WorldSBK-u. Pomogli su mi u osvajanju naslova britanskog Superbikea u mom prvom pokušaju 2019. godine, a prošle sam godine uz njihovu podršku uspio završiti drugoplasirani u prvoj sezoni Svjetskog Superbike prvenstva.”

Došlo je vrijeme za rastanak sa Ducatijem

Scott nastavlja: “Uvijek ću imati posebno mjesto u svom srcu za ljude u Ducatiju i njihove nevjerojatne obožavatelje. Jedini fokus mi je sada nastaviti pružati svoj maksimum za Ducati i moj tim do kraja 2021. Još se borimo za osvajanje naslova i odlučan sam u tome da okončamo našu vezu na pozitivan način.

Ali osjećam da je pravo vrijeme za prelazak na BMW i prihvaćanje novog i uzbudljivog izazova. Jasno je koliko žele da budem dio njihovog projekta. Pokazali su predanost i razvoj od svog povratka u WorldSBK. Počašćen sam što su mi ukazali povjerenje kako bih im pomogao u postizanju ciljeva i potpuno sam uvjeren da s njihovom predanošću, ambicijom i resursima možemo zajedno uživati ​​u vrlo uspješnoj vezi. ”

BMW M1000RR WSBK od 2022 je novo Reddingovo radno mjesto

Marc Bongers, direktor BMW Motorrad Motorsporta rekao je:

“Veliko nam je zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu Scottu u našu WorldSBK obitelj. Posljednjih se godina dokazao te je napravio sjajan prijelaz iz GP -a preko BSB -a u WorldSBK, kako bi postao jedan od najjačih vozača tog natjecanja. Stoga smo uvjereni da je Scott sa svojom borbenošću i apsolutnom voljom za pobjedom savršen novi dodatak za BMW Motorrad WorldSBK Team i još jedno pojačanje za cijeli naš projekt WorldSBK. Srdačna dobrodošlica Scottu, radujemo se snažnoj suradnji. ”

BMW je zaista želio Reddinga u svojim redovima

Shaun Muir, direktor tima BMW Motorrad WorldSBK tima dodao je:

“Pratimo Scottovu karijeru već niz godina i oduševljeni smo što će sada postati dio našeg tima. Njegovi uspjesi govore sami za sebe i sjajno je što će svoje vještine i svoje iskustvo u budućnosti prenijeti u BMW Motorrad WorldSBK tim. S njegovim dolaskom, BMW Motorrad Motorsport još jednom naglašava ogromnu važnost projekta WorldSBK i cilj da se afirmiraju na samom vrhu.”

Leave a Comment

Scroll to Top