Triumph nam predstavlja – Tiger Sport 660 2022

Britanski proizvođač motocikala Triumph predstavio nam je za 2022. godinu svoj novi crossover model srednje kategorije – Tiger Sport 660.

Svestranost i užitak u vožnji koje stvara njegov 3-cilindrični agregat, cilj je koji je Triumph postigao u novom Tiger Sport 660 modelu. Novi motocikl na tržište stiže u veljači 2022. godine po cijeni od 8.995 eura.

Glavni junak novog modela je trocilindrični, Euro 5 homologirani agregat, sposoban kombinirati briljantnu okretnost pri niskim okretajima s izvrsnim performansama pri visokim, prolazeći kroz okretaje bogate okretnim momentom. Vrhunac potonjeg je 64 Nm okretnog momenta pri 6.250 o/min, dok je maksimalna snaga 81 KS pri 10.250 o/min. Mjenjač je 6-stupanjski. Razvoj snage novog Tiger Sport 660 također je optimalan kada putujete u dvoje, pod punom opremom. Motocikl može biti opremljen i kompletom za isključivanje snage motora za vozače s A2 licencom.

Dvostruko sjedalo ima površinu sjedala za vozača samo 835 mm od tla. Šasija ima 41 mm Showa USD vilicu sa 150 mm hoda naprijed, dok se straga nalazi mono amortizer iste marke, podesiv za vožnju u paru ili samo za vozača, s podesivim prednaprezanjem. Naplatci su 17 “, 5 krakova i od aluminija, gume su Michelin Road 5, dok je kočenje povjereno dvama Nissin diskovima od 310 mm, s  dvoklipnim kliještima i podesivom polugom upravljača. Vrijedno je spomenuti stražnju vilicu koja je malo duža od one na Trident modelu, za pružanje korisnije stabilnosti.

Spremnik ima kapacitet od 17 litara, što jamči visoku autonomiju, dok pojednostavljeni i aerodinamični dizajn vjetrobranskog stakla, podesivog po visini jednom rukom čak i u pokretu, nudi vozaču visoku zaštitu od vjetra i svih nepovoljnih uvjeta. Turističku konotaciju ističu oslonci za krute bočne kufere integrirani u dizajn repa. Za povećanje nosivosti dostupna je i gornji kufer od 47 litara koji vam omogućuje da spremite dvije integralne kacige.

Elektronički paket nudi višenamjensku nadzornu ploču s TFT zaslonom u boji, s instaliranim softverom spremnim za povezivanje sa sustavom povezivanja My Triumph, što omogućuje navigaciju pomoću strelica, upravljanje GoPro akcijskom kamerom, slušanje glazbe i korištenje pametnog telefona, sve podržano kontrolama na upravljaču. Postoje dva načina vožnje: cesta i kiša, koji mijenjaju način aktiviranja kontrole proklizavanja i odaziv gasa, povećavajući povjerenje u sve asfaltne uvjete. Po želji, kontrola proklizavanja se može isključiti. Triumph Tiger Sport 660 opremljen je anti-hopping spojkom. Rasvjeta je potpuno LED i uključuje pokazivače smjera s funkcijom automatskog isključivanja.

Dostupne su tri boje: elegantna Luzernska plava i safirno crna, sjajna Korosi crvena i grafit sa sportskom grafikom ili diskretnija grafit i crna. Kromirane završne obrade prate dinamičan dizajn, minimalan u repu i kompaktan u ispušnom terminalu. Pojedinosti poput retrovizora, bočnih stranica postavljenih radi zaštite hladnjaka i zaštite vilice upotpunjuju estetsku sliku novog britanskog dual sportaša.

Leave a Comment

Scroll to Top