Triumph Speed Triple 1200 RR 2022

Agresivan i elegantan izgled, sportski karakter i trocilindrični motor radne zapremnine 1.160 ccm od 180 KS, s opremom za stazu i sportskom dušom – pred nama je novi Triumph Speed Triple 1200 RR.

Ekskluzivan, profinjen, s još većim performansama: novi Triumph Speed ​​Triple 1200 RR obećava da će, prema namjerama britanske marke, biti najuzbudljiviji Caffe racer ikada, ili barem vrh asortimana roadstera.

Ambicije koje polaze od dizajna agresivne su i elegantne u isto vrijeme, s prednjim dijelom urednim i čistim. Karbonski detalji prekrivaju središnji dio, spremnik i prednji blatobran.

Novi model biti će dostupan u dvije kombinacije boja: sportska – Red Hopper/Storm Grey i elegantna – Crystal White/Storm Grey, oba s odgovarajućom zaštitom motora i poklopcem suvozačevog sjedala.

Tehnički i ciklistički se oslanja na naked model 1200 RS. Okvir je izrađen od aluminija, lagan i kompaktan, položaj za vožnju usmjeren je na maksimalnu kontrolu ceste.

U usporedbi s RS-om, novi polu-upravljač s kopčom postavljen je 135 mm niže i 50 mm dalje prema naprijed, a također je revidiran i položaj naslona za noge a visina sjedala iznosi 830 mm.

Novi Triumph Speed Triple 1200 RR  je opremljen novim poluaktivnim i višenamjenskim Öhlins Smart EC 2.0 elektroničkim ovjesom, sprijeda i straga.

Promjenama postavki, čak i dok je motocikl u pokretu, upravlja se putem TFT nadzorne ploče i omogućuju kontinuirano i ultra osjetljivo podešavanje u smislu kompresije i otpuštanja uzimajući u obzir usvojeni stil vožnje, način vožnje, ubrzanje ili kočenje – i sve to trenutačno.

Kočioni sustav potpisuje Brembo Stylema, s vrlo lakim monoblok čeljustima i 320 mm plutajućim diskovima. Poluga prednje kočnice Brembo MCS je podesiva, dok je jedan disk promjera 220 mm postavljen straga, uvijek kontroliran Brembo dvoklipnom čeljusti.

Vrlo lagani su 17 -inčni aluminijski naplatci, obučeni gumama Pirelli Diablo Supercorsa SP V3, posvećene RR -u. Pirelli Diablo Supercorsa SC2 V3 također je odobren u knjižici samo za uporabu na stazi.

Speed ​​Triple 1200 RR opremljen je trocilindričnim motorom od 1.160 ccm koji opremljuje i roadster 1200 RR. Motor isporučuje najveću snagu od 180 KS pri 10.750 o/min i 125 Nm okretnog momenta pri 9.000 o/min.

Krivulja snage je linearna i puna več od niskih okretaja, kako bi se postiglo puno ubrzanje do visokih okretaja. Mjenjač je 6-stupanjski a spojka je protuklizajuća potpomognuta servom. Sportski oblikovani prigušivač zvuka nalazi se sa strane i izrađen je od brušenog nehrđajućeg čelika s crnom stražnjom stranom.

Novi Triumph Speed Triple 1200 RR biti će dostupan početkom 2022. godine po cijeni od 20600 Eura.

Moramo reći da nas je Triumph ovoga puta iznenadio uspjevši spojiti retro stil sa vrhunskim i modernim voznim karakteristikama, taman po našoj mjeri.

Leave a Comment

Scroll to Top