Triumph Tiger 1200 – špijunske fotografije

Nakon službenog predstavljanja novog Triumph Tiger Sport 660 modela, evo nam sada i prvih “špijunskih” fotografija njegovog “večeg brata”, modela Tiger 1200.

Ovaj motocikl smo već vidjeli u KAMUFLIRANOM izdanju a sada je uhvaćen “na djelu” od strane kolega iz 1000PS.de portala.

Iako to je nije potvrđeno, agregat novog Tiger 1200 motocikla trebao bi biti preuzet sa novog Speed Triple RS motocikla: trocilindrični četverotaktni od 1160 ccm radne zapremnine sa maksimalnom snagom od 180 KS pri 10.750 o/min i 125 Nm pri 9.000 o/min. Karakter agregata će vjerojatno biti prilagođen motociklu sa vrlo vjerojatno ponešto smanjenom snagom.

Sa fotografija se može primjetiti da je šasija prilagođena te da je stražnja vilica potpuno nova.  Finalni prijenos je putem kardana. Kotači su na žbice a prednji ima dimenziju od 21 cola, a vrlo je moguće da će Triumph ponuditi i verziju orijentiniraniju cesti sa pkotačem od 19 cola.

Primjetan je i poluaktivni ovjes kako na prednjoj tako i na stražnjoj strani a kočioni sistem potpisuje Brembo koji sprijeda koristi radijalna kočiona kliješta. Za očekivati je da će paket elektroničkih pomagala biti vrlo bogat uključujući Cornering ABS, TCS, Cruise Control i još mnogo modernih čudesa.

Sada nam samo ostaje da pričekamo službeno predstavljanje kako bismo doznali sve detalje.

Leave a Comment

Scroll to Top