Triumphov električni motocikl – Project TE-1

Moda proizvodnje električnih vozila, u ovom slučaju motocikla, nije zaobišla ni Triumph. Nakon skoro dvije godine istraživanja i razvoja na svijetlo dana izašao je prototip Project TE-1.

Sredinom 2019 Triumph je obznanio suradnju s jednim sektorom za razvoj električnih vozila iz Velike Britanije i sada nakon nepune dvije godine projekt ulazi u drugu fazu te nam je predstavljen prototip ovog motocikla.

Motocikl preuzima i daljnje unapređuje linije modela Speed Triple ali ispod oplata se nalaze baterije i jedan monstruozni električni motor od skoro 180 KS!

Za razvoj ovog modela Triumph je ostvario suradnju s više tvrtki. Tako je Wiliams Advanced Engineering proizveo ultra laganu bateriju te je ukomponirao u motocikl, ogranak e-Drive tvrtke Integral Powertrain Ltd. je vodio razvoj električnog motora i invertera a WMG se pobrinuo za sigurnu ugradnju svih komponenti te njihovu funkciju u svakodnevnoj primjeni.

Sve to je dovelo do jednog tipičnog Triumphovog motocikla sa duplim prednjim svijetlima, mono stražnjom vilicom, prednjom USD vilicom, Brembo kočnicama,…

Triumph iznosi i neke podatke o motociklu. Tako je deklarirana maksimalna snaga od 176 KS koji nastaju u agregatu koji teži samo 10 kilograma!

Slijedeče faze trebale bi dovesti do završetka ovog motocikla. Faza 4 je navedena kao faza u kojoj započinje serijska proizvodnja ali Triumph još ne objavljuje nikakve završne termine.

Leave a Comment

Scroll to Top