WSBK 2021-Magny-Cours: Razgatlioglu pobjedio i u Superpole utrci

Toprak Razgatlioglu je nastavio svoju odličnu formu pobjedivši i u Superpole utrci nakon jedne bliske borbe sa glavnim konkurentom za ovogodišnju titulu Jonathanom Reom koja je trajala cijelu utrku.

Dvojac je od samog starta poslao “pozdrave” ostatku vozača i upustio se u jednu rijetko viđenu borbu koja je odlučena fantastičnim posljednjim krugom utrke. Razgatlioglu je na kraju bio bolji od šesterostrukog uzastopnog prvaka te se ponovo pokazao kao vozač koji bi mogao s trona skinuti Reu i Kawasaki.

Razgatlioglu i Rea imaju dobar odnos unatoč žestokoj borbi na stazi

Treći je ciljem prošao drugi Kawasakijev vozač Alex Lowes čiji je zaostatak iznosio preko 5 sekundi (u utrci koja je trajala samo 10 krugova!), četvrti je bio Andrea Locatelli, peti Scott Redding a šesti BMW-ov vozač Michael Van Der Mark.

Alex Lowes-odličnom vožnjom do trećeg mjesta

Ovom pobjedom je Razgatlioglu još malo povećao svoju prednost nad Reom koja sada iznosi 8 bodova. Rea daje sve od sebe kako bi pobjedio turskog vozača na Yamahi što je vidljivo i iz činjenice da je u pokušajima osvajanja utrke oborio i rekord staze Magny-Cours s krugom u vremenu 1`36.374.

Rezultati Superpole utrke:

Leave a Comment

Scroll to Top