Yamaha Tmax: budućnost je – hibridna?

Yamaha je jedna od proizvođača vozila na dva kotača koja možda ponajviše vjeruje u hibridni način pogona, jedan spoj između agregata sa unutarnjim izgaranjem i kompletne električne propulzije.

Tvrtka iz Iwate je već davne 2000 godine imala ideje o ovakvom tipu vozila, doduše riječ je bila o “trike” motociklu na tri kotača, zatim je početkom ove godine ponovo plasirana ideja o jednom “trike” motociklu (slika ispod), a sada izgleda da u budućnosti žele proizvesti jedan skuter takvoga tipa na dva kotača i to ni manje-ni više nego TMax.

Hibridni trike project s početka godine

Razvoj ove tehnologije na polju dvotočkaša je vrlo, vrlo spor i to zbog razloga implementacije ovih sistema na jedno takvo vozilo.

Prvi pokušaj hibridnog vozila napravio je Piaggio sa svojim MP3 Hibrid modelom koji je nakon kratkog vremena povučen iz prodaje, a sada se ostali konkurenti (čitaj Honda, BMW i Kawasaki) spremaju proizvesti nešto u tom stilu.

Yamaha je zatražila patent za svoj skuter sa hibridnim pogonom te institutu dostavila nacrte i opis u kojemu se navodi kako bi agregat s unutarnjim izgaranjem bio samo u sustavu produljenja ergonomije električnog pogona.

U suštini, benzinski agregat nebi bio u nikakvom kontaktu sa pogonom ovog skutera već bi služio samo nadopunjavanju električnog izvora. Prednost ovog sistema je što bi benzinski agregat trebao raditi samo u određenim trenutcima i to do određenog broja okretaja. Iz tog razloga emisija štetnih plinova koje bi on prouzročio bila bi regulirana sa velikom preciznošču.

Na kraju, još nisu dostupni nikakvi tehnički podatci o ovom hibridnom TMax skuteru a iz predstavljenih nacrta vidljivo je da još nije ni blizu neke tržišne produkcije.

U svakom slučaju, jedna zanimljiva ideja koju nam Yamaha prezentira.

Leave a Comment

Scroll to Top